Wat is een Pleasure Wand (en wat kun je ermee?)

Wat is een Pleasure Wand   (en wat kun je ermee?)

Is het een dildo? Is het een massage staaf? Een steen voor op je altaar?

Ja. En veel meer dan dat. Een Pleasure Wand is een geweldig hulpmiddel voor SelfMassage & SelfHealing. Dit zijn technieken die je helpen om meer gevoeligheid, genot & pleasure in je Yoni – en daarmee in je leven – te brengen. En deze technieken zijn gebaseerd op ‘de-armouring’. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder..

De-armouring

Wat is de-armouring eigenlijk? Elke keer als we een emotie – bewust of onbewust – blokkeren, ontstaat er spanning in je lichaam. Emoties zijn in essentie golven van energie, die door je lichaam heen willen bewegen (emotion = energy in motion). Zo’n golf die door je lichaam heen beweegt, ervaren wij als boosheid, verdriet, schaamte, angst etc. en geeft een scala aan fysieke gewaarwordingen, zoals warm worden, trillen, huilen. Als je hier volledig expressie aan geeft, beweegt de ‘golf’ vrij snel door je heen. Denk maar aan een klein kind, die enorm intens verdrietig of boos kan zijn en hier helemaal aan toegeeft – en dan 5 minuten later weer vrolijk of rustig verder speelt.

Blokkeren of reguleren

Wij volwassenen vinden het vaak veel moeilijker om ons helemaal toe te geven aan het voelen en expressie geven aan die emotie. En deels is dit ook een volwassen manier van regulatie, en een normale reactie van het zenuwstelsel. Wat je als kind nog niet kon, kan je nu wel – namelijk je emoties reguleren. Maar dit is wat anders dan blokkeren. Bij blokkeren, ontstaat er contractie. Je zet iets vast. We ontwikkelen patronen, zoals de ‘nice girl’ die nooit boos is, of de ‘stabiele, sterke vrouw’ die niet snel huilen zal. Hierbij blokkeren we zelf onbewust de stroom van energie door ons lichaam, omdat we iets inhouden. En je bent niet helemaal authentiek – je zegt niet wat je denkt of voelt, je geeft niet je grens aan, je laat je stem niet horen, je neemt niet de ruimte in die je zou willen innemen.

Wat heeft dit te maken met mijn seksualiteit, zal je je misschien afvragen? Meer dan je denkt. Want elke keer als je je emoties onderdrukt, onderdruk je je levensenergie. En dit is je seksuele energie, en daarmee direct gerelateerd aan je orgastisch potentieel, je genot & pleasure.

Een ode aan de Yoni

Bijna alle vrouwen hebben veel spanning in hun bekkenbodem. Contractie dus. De bekkenbodem is, samen met de kaken, de schouders & je buik – één van de plekken waar de meeste spanning zit. Die zet je vast, als een onbewust verdedigingsmechanisme om niet teveel te hoeven voelen. En als je weet hoe gevoelig je Yoni is, en hoeveel ze vaak te verduren heeft gehad, is dat ook niet zo’n wonder.

Denk maar aan al die keren dat je misschien penetratie had zonder dat je er echt echt klaar voor was.

De keren dat de seks eigenlijk wat te hard, of onprettig was – maar je dacht: ‘laat maar, het is zo voorbij’.

De keren dat je de stoten tegen je baarmoeder eigenlijk best pijnlijk vond, maar ook niet moeilijk wilde doen.

Denk maar aan al die momenten dat je zelf niet zo liefdevol met je eigen Yoni omging. Hard masturbeerde, om spanning los te laten. Dat je een vibrator gebruikte, en elke keer meer stimulatie nodig had om maar iets te voelen.

Dat je een medisch onderzoek had, waarbij je je overgeleverd voelde aan de medische staf terwijl je met je benen wijd onder een felle TL-balk lag.

Misschien heb je misbruik, aanranding of een verkrachting meegemaakt. Misschien draag intergenerationeel trauma met je mee, doorgegeven door generaties vrouwen voor je.

Als je bedenkt hoe gevoelig de Yoni is, en hoeveel ze vaak heeft meegemaakt en ervaren – is het niet zo vreemd dat ze iets moest doen om zichzelf te beschermen. Om een fysiek, emotioneel en energetisch beschermlaagje op te bouwen. De prijs die ze hiervoor betaalt, is dat de Yoni minder gevoelig wordt. Maar het goede nieuws is – dit beschermlaagje is niet permanent. Eronder zit nog steeds dezelfde Yoni, die gevoelig en open en ontvankelijk en orgastisch is – en altijd zal zijn!

Hoe open je jezelf weer voor meer genot, pleasure & diepere orgasmes?

Daarvoor moet dat beschermlaagje weer afgebroken worden, laag voor laag. En dit is wat we de-armouring noemen. Het loslaten van de ‘armour’, het beschermende schild. En hiervoor is de Pleasure Wand je beste hulpmiddel. Het is geen kinky kristallen seks toy, het is je tool om jezelf weer te openen voor meer gevoel, genot, pleasure, diepere orgasmes en levensenergie die weer volop door je heen stroomt!

Met een Pleasure Wand geef je jezelf eigenlijk een Yoni massage. Je brengt de wand langzaam in, en je beweegt naar een plek in je Yoni. En daar blijf je even. Je zet hele lichte druk, beweegt de wand lichtjes – en dan adem je naar die plek toe. En voel je. Soms voel je helemaal niets. Armour in je Yoni zorg voor dat gevoel van ‘numbness’ – ongevoeligheid.

Wacht. Nog iets langer. En adem. Zachtjes, ontspannen. Je hoeft niets te doen, alleen maar al je aandacht brengen naar dat punt in je Yoni.

En dan, voel je iets. Heel licht, wat tintelen. Het wordt intenser.

Hmm… nu voelt het zelfs warm, en branderig. Eigenlijk helemaal niet fijn. Ik wil stoppen, wat is dit?

Blijf. En adem, Zacht en ontspannen. Voel maar wat er te voelen is. Branderig, scherp, kloppend. Het is ok.

Tranen prikken. Je lijf begint te trillen. Een golf van emoties stroomt door je heen. Boosheid, woede – wat is dit? En dan, opeens beginnen je tranen te stromen. Je hebt eigenlijk geen idee waarom.

Het geeft niet. Het is ok. En al die tijd blijf je met de wand op dezelfde plek. Het maakt niet uit hoe lang. Je hebt eigenlijk geen idee van tijd. Ben je hier nu 1 minuut? Of 10 minuten?

Terug. Blijf voelen, en ademen. Het branderige gevoel verdwijnt. Je lijf trilt niet meer, je tranen stoppen. Je voelt je warm en zacht vanbinnen. Die plek in je Yoni voelt nu zo anders. Meer golvend, pulserend. Meer en meer. Warmer, intenser.. Het voelt eigenlijk heel erg fijn.

Blijf hier nog even. Voel maar. En geniet.

Voelen, loslaten en weer gaan stromen

Zo ontdek en open je je Yoni voor meer sensaties, genot en pleasure. Stap voor stap. Breath by breath. Het is een proces wat tijd kost. Het gaat over voelen, en loslaten. Over je emoties toelaten, en door je heen laten stromen. Soms stromen er tranen. Soms komen er herinneringen naar boven.

Het is oké. En het is het waard. Want jezelf weer seksueel open, levendig en vrij voelen – met een Yoni die weer gevoelig, ontvankelijk en open voelt – waarmee je de meest bijzondere en diepe orgasmes kan ervaren – dat maakt niet alleen verschil in bed, maar in alle facetten van je leven.

Wil jij leren werken met een Pleasure Wand?

Doe dan mee met mijn online cursus ‘Viva la Vulva’. In de module SelfHealing leer je jezelf een de-armoring Yoni massage geven. In de module SelfPleasure leer je alles over Slow Pleasure, waarbij je een Pleasure Wand gebruikt om jezelf nog diepere, vaginale en full-body orgasmes te geven. In de modules SelfLove & SelfCare leer je alles over je eigen sensualiteit, vrouwelijke seksualiteit, je cyclus en je Yoni. Ook leer je technieken om jezelf meer te openen en verzachten, zoals de Taoistische borstmassage en buikmassage.

Kijk hier voor meer informatie en de startdata: https://www.werkplaatsvoorgeluk.nl/workshop/8-weekse-online-cursus/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *