Yoni Steam instructies

Ben jij er klaar voor?

Hier lees je hoe je stap-voor-stap een Yoni Steam Ritueel thuis kan doen. Wil je meer informatie over wat Yoni Steam precies is? Lees dan dit artikel.

Yoni Steaming kan verlichting geven bij diverse klachten, het is een ritueel wat je helpt om je meer met je vagina of ‘Yoni’ te verbinden en last-but-not-least: het is ook heel erg fijn & ontspannend!

De vagina en baarmoeder zijn gevoelig en zijn als het ware een ‘spons’ voor spanningen, gebeurtenissen en onverwerkte emoties. Stress, onprettige seksuele ervaringen, negatieve overtuigingen of gevoelens als schaamte slaan zich allemaal op in je bekkenbodem. Ook met ex-partners die misschien al jaren uit je leven zijn, kan je nog steeds energetisch mee verbonden zijn. En al deze opgeslagen energie kan leiden tot onbalans en klachten zoals irritatie, schimmelinfecties, jeuk, roodheid, onregelmatige cyclus of erge pijn tijdens je menstruatie.

Het goede nieuws is, dat met een Yoni Steam en met je bewuste liefdevolle aandacht je hier heel veel aan kan doen. De Yoni Steam helpt je om je vagina en baarmoeder energetisch te reinigen, en de warme stoom en geneeskrachtige kruiden helpen een handje om weer een heerlijk zachte, ontspannen & gelukkige vagina te krijgen! En dat is toch uiteindelijk wat we allemaal graag willen 🙂 De voorbereidingen kosten ongeveer 10 minuten en neem ongeveer 20 minuten voor je Yoni Steam. Ready?

♡ Breng ongeveer 2 liter water aan de kook

♡ Doe 2 eetlepels kruiden in een pan of pot, en voeg het gekookte water toe. Dek de pan of pot af met een handdoek en wacht 10 minuten. Het water kan wat afkoelen, en de kruiden kunnen trekken

♡ Er zijn speciale stoomstoelen te koop, maar ik ga er niet vanuit dat elke vrouw die in haar voorraadkast heeft liggen. Wat voor mij heel goed werkt, is dat ik een pot of pan in de wc zet, en vervolgens ga ik op de wc zitten. Dit vind ik het meest comfortabel. Als je een pot hebt met een brede rand, dan kan je er ook op gaan zitten met je knieën aan weerszijden op de grond. Het belangrijkste is – zorg dat je comfortabel 10-20 minuten kan zitten.

♡ Sla een grote handdoek of badjas om, zodat de stoom niet ontsnapt. Voordat je gaat zitten, test altijd even of de stoom niet te heet is. Je vagina is over het algemeen iets gevoeliger dan je hand, en een verbrande poes is niet fijn.

Tot zover de praktische kant van het verhaal. Maar hoe maken we hier nu een ritueel van?

♡ Creëer een sfeer in de ruimte die jou helpt ontspannen, en die je fijn vindt. Dus steek kaarsjes aan, misschien hou je van wierook, een kristal of een bijzonder voorwerp – maak jouw eigen heilige plek!

♡ Zet je intentie. Intentie brengt bezieling in wat je doet. Het maakt een ‘gewone’ handeling tot iets diepers en betekenisvollers. Je kunt bijvoorbeeld een intentie zetten als: ‘Mijn Yoni is heel en prachtig, en alles wat irritatie of onbalans veroorzaakt, laat ik los”. Of: “Ik laat de energie van mijn ex-partner die nog aanwezig is, los”. Of “Ik wil mezelf liefdevol verbinden met mijn eigen Yoni”. Voel wat voor jou kloppend voelt, en waar jij behoefte aan hebt. Als je meer wilt weten over de kracht van intentie, kijk dan deze video.

♡ Mediteer, focus op je intentie en op wat je voelt en ervaart. Of luister naar een geleide meditatie. Je kunt bijvoorbeeld een geleide helende meditatie luisteren (zie hieronder). Of zit ontspannen. Als je niet luistert naar een meditatie, kan het helpen om een timer te zetten op 15 a 20 minuten. Dan hoef je verder niet meer bezig te zijn met de vraag ‘hoe lang nog’ en dan kan je beter ontspannen.

♡ Na afloop wil je misschien wat gedane inzichten opschrijven. Of drink een kopje thee. Misschien wil je even liggen. Doe iets om rustig weer terug te komen, waarbij je de ontspanning vast kan houden en het emotionele en energetische opschonen na kan laten werken. Het kan heel fijn zijn om na afloop een verzorgende Yoni Balm te gebruiken.

Geleide Yoni Steam meditatie

Klik hier voor meer informatie over Yoni Steam. Je kunt jouw favoriete Yoni Steam hier bestellen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *