• Yoni is het sanskriet woord voor vagina

  Yoni is Sanskriet voor vagina en betekent 'heilige plek'

  In Tantra wordt het lichaam van de vrouw, en met name de vagina, benaderd vanuit een plek van liefde, respect en een vorm van aanbidding. En dit is ook het startpunt van een Yoni massage.

  Voor veel vrouwen is dit niet vanzelfsprekend. Door onze opvoeding, door seksuele partners en vaak ook door onszelf zijn ons gaan schamen voor de vagina.

  We hadden soms seks tegen onze zin, we zeiden ‘ja’ tegen penetratie voordat we echt opgewonden waren, we hebben pijnlijke of zelfs traumatische seksuele ervaringen gehad, en we zijn gaan geloven

dat een orgasme het doel is van een vrijpartij. Deze overtuigingen en ervaringen zijn de oorzaak van veel spanning in het bekkengebied.

Een stressvol leven, waarbij we het grootste deel van de dag zitten – is ook een grote veroorzaker van veel spanning in het bekkengebied. Als je dit leest, neem dan een moment om je ogen te sluiten en adem diep in – helemaal naar je bekkenbodem. Wat voel je? Precies. De bekkenbodem is dé plek in ons lichaam waar we spanning opslaan als gevolg van angst en stress. En dat leidt er in veel gevallen toe dat veel vrouwen weinig tot niets meer voelen.

De intentie van een Yoni massage is om fysieke spanningen en emotionele blokkades los te laten, waardoor seksuele energie weer vrijer kan stromen. Vrouwen slaan veel onverwerkte emoties op in het bekkengebied, en dit is een van de redenen waardoor de vagina of vrijwel gevoelloos, of hypersensitief en pijnlijk aanvoelt. Het is een enorme bevrijdende ervaring om deze spanningen en emoties los te kunnen laten. En voor vrouwen die seksueel traumatische ervaringen hebben, kan het helend zijn om dit trauma los te laten in een veilige en beschermde omgeving.

Een Yoni massage helpt je om je vagina terug te brengen naar haar natuurlijke staat van zijn – namelijk gevoelig, ontvankelijk, ontspannen, zacht en in staat om seksuele energie en genot te ervaren. Ook helpt het je om nieuwe plekken in je vagina te ontdekken die goed voelen, de zogenaamde ‘pleasure spots’.

Een Yoni massage is niet iets wat je wekelijks doet, maar het kan heel goed zijn om zelf regelmatig spanning los te laten. Tijdens de massage zal ik je een aantal technieken laten zien die je zelf thuis kan doen, om zo je vagina ontspannen en sensitief te houden.

Voordelen van een Yoni Massage

Wat kan je verwachten tijdens en na een Yoni massage?

 • Loslaten van spanning en emotionele blokkades in het bekkengebied
 • Verhoogde sensitiviteit, libido en vermogen om genot in de vagina te voelen
 • Loslaten van seksueel traumatische ervaringen, en gevoelens van schaamte
 • Gevoelens van overgave, bliss en diepe ontspanning in het gehele lichaam
 • "Werken met Brechtje was een van de beste beslissingen van mijn leven. Ze voelde zo veilig en zacht voor mijn gebroken hart en kwetsbare ziel, en haar manier van werken maakte dat ik me veilig genoeg voelde om de pijn binnenin me te durven voelen en te laten helen. Ik ben er een andere persoon door geworden, en ben zo dankbaar!"

  Jenny Bali
 • Jenny

  “Vooraf was ik best nerveus voor mijn Yoni massage maar Brechtje maakte dat ik me vanaf het begin af aan 100% relaxed en op m'n gemak voelde. Het was een prachtige en ontspannen ervaring voor me, die me veel inzicht in mezelf gaf. Ik kan Brechtje aanbevelen aan elke vrouw die werkt aan het helen van haar seksualiteit - ze is fantastisch!"

  Tricia Melbourne
 • Tricia

  "Brechtje is een unieke vrouw, en het was bijzonder om met haar te mogen werken. Ze was ontzettend geduldig en gaf me alle ruimte voor mijn proces. Ik voelde me gezien, gesteund en veilig in haar aanwezigheid. Na de sessie voel ik meer respect voor mijn yoni, ervaar ik meer zelfliefde en compassie en voelt de seks veel vervullender. Wat een cadeau."

  TiffanyNew York

praktische zaken yoni massage

 • Kosten

  EUR 265 | 2 uur (alleen uitwendig) EUR 395 | 3 uur (met inwendige behandeling)
 • Afspraak maken

  Neem contact op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken
  Stuur een bericht
 • Betaling

  Je kan betalen bij het maken van je boeking, of cash bij aanvang van de sessie.
 • We zitten in het centrum van Utrecht op een fijne en rustige locatie. In de praktijk ben je welkom voor massages, coaching en koppelsessies. Tenzij anders is afgesproken.

  Adres praktijk:

  Buurkerkhof 5, 3511 KC Utrecht

  (alleen op afspraak te bezoeken)

  Locatie praktijk (Lichaamswerk)
 • Is dit niet raar?

  Is dit niet raar?!?

  Ben je nieuwsgierig naar een Yoni Massage? Heb je het idee dat je er baat bij zou kunnen hebben, maar vind je het tegelijkertijd ook enorm spannend?

  Dat is niet zo vreemd. Het is niet iets wat je dagelijks doet, en in onze huidige maatschappij is het ook niet zo gebruikelijk dat iemand in een niet-seksuele of niet-medische context je geslachtsdelen aanraakt. En laten we eerlijk zijn, het is ook een stuk intiemer dan bijvoorbeeld een voetmassage.

  Als je graag meer wilt weten, neem dan contact met me op. Dan maken we een telefonische afspraak om te bespreken of dit iets voor jou is. Of kijk op de informatie pagina, waarin ik veelgestelde vragen bespreek.

  Meer informatie

brechtje@werkplaatsvoorgeluk.nl | Buurkerkhof 5, 3511KC Utrecht