Tantric Touch | Yoni Massage

Yoni Massage leren

Een Yoni Massage is een helende massage, waarbij de Yoni (vulva & vagina) van de vrouw liefdevol, respectvol en vol aandacht wordt aangeraakt. Het doel is niet om seksueel genot te bereiken, of een orgasme. De ontvangende vrouw hoeft helemaal niets. En juist door dit totaal ontbreken van een verwachting of een doel, kan de vrouw ontspannen en kan zich aandienen wat er op dat moment leeft. Soms zijn dit emoties. Soms is dit genot. Soms is het een ontlading van spanningen, die al lang vastzitten. Soms is het heel stil en zacht, soms is het intens en luidruchtig. Er is geen juiste manier, en het is elke keer anders.

Het is fantastisch om de Yoni van de vrouw op deze manier te leren kennen. Langzaam geeft ze haar geheimen en wijsheid bloot. Yoni is het Sanskriet woord voor ‘Heilige Plek’ of ‘Heilige Tempel’. En door het met respect betreden van deze heilige tempel, treed je een heel nieuw universum binnen. Zowel voor de vrouw als voor de gever van de Yoni massage kan dit een prachtige, diepgaande spirituele ervaring zijn.

De seksualiteit van de vrouw wordt vaak weergegeven in de tantra als een ontluikende bloem, die zich blaadje voor blaadje opent voor ze al haar geheimen prijsgeeft. Dit houdt ook in dat ze stap voor stap en vanuit het hele lichaam zachtjes aangeraakt wil worden, voordat de gever überhaupt in de buurt komt van de ‘Heilige Tempel’. Het binnengaan van de tempel gebeurt op uitnodiging, en met liefdevolle devotie en aandacht. Eenmaal binnen, is er geen doel of agenda. Door zachte aanraking, soms door op een specifieke plek te blijven, soms door niets te doen en alleen maar te luisteren – leer je de Yoni beter kennen en geeft ze langzaam haar geheimen prijs.

In deze workshop leer je stap voor stap een Yoni Massage geven. We beginnen met een aantal oefeningen, waarbij het gaat over communicatie, consent, het aangeven van verlangens, grenzen en wat je prettig vindt. Daarna starten we met een aantal tantrische aanraak oefeningen en delen we de theorie van de Yoni massage. Hierbij gaan we in op verschillende technieken, verschillende zones en punten in de vagina, de opbouw van de massage en de rol van de gever & ontvanger. Daarna geven we een demonstratie. We eindigen met het geven/ontvangen van een complete Yoni Massage.

Deze workshop is voor koppels. Je doet alle oefeningen en ook het geven/ontvangen van de Yoni massage samen. Hierbij is de ontvanger naakt, en de gever draagt tenminste ondergoed of een sarong. Je bent als koppel in je eigen ‘bubbel’ samen, maar je masseert wel in een ruimte met ook andere koppels. Wij zorgen voor een veilige setting en een sfeer die goed, mooi & intiem voelt. Er is altijd ruimte om vragen te stellen of om hulp te vragen, ook tijdens de massage. We werken in kleine groepen, en je hebt voldoende ruimte. De workshop wordt gegeven door Brechtje & Yves, en beiden werken als professioneel Tantra massage therapeut en hebben een gedegen opleiding en ruime ervaring op dit gebied.

Deze workshop is voor alle koppels, in elke samenstelling. Er is ruimte voor het geven van 1 volledige Yoni massage. Dus bij vrouw/vrouw koppels kan je zeker meedoen, en kan je eventueel later thuis de rollen omdraaien. Deze workshop is geschikt als je eerder deelgenomen hebt aan de weekend workshop ‘Leren Tantrisch Masseren’ of als je al geruime ervaring hebt met Tantra massage. Deze workshop bevat naaktheid, en de demonstratie wordt uitgevoerd op ‘echte’ modellen. Het is normaal dat dit ‘spannend’ voelt en wellicht een beetje uit je comfort zone. Dat is geen probleem – we bouwen de workshop rustig op en besteden aandacht aan het creeeren van een veilige setting. Vind je naaktheid en het aanraken van de geslachtsdelen heel oncomfortabel, of heb je traumatische ervaringen in het verleden die nog regelmatig zorgen voor heftige triggers? Dan is dit (nog) geen geschikte workshop voor jou.

Wil jij leren hoe je een liefdevolle, sensuele, helende Yoni massage kan geven aan je vrouw? Wil je dit ontvangen van je partner, en willen jullie dit samen leren? Heb je al ervaring met Tantra massage? Dan ben je van harte welkom.

We besteden 1 dag aan het leren van de Yoni massage, en 1 dag aan de Lingam massage. De dagen zijn eventueel los van elkaar te volgen, maar we raden aan om ze beiden te volgen. Klik voor meer informatie over de Lingam massage hier:

Kosten:

De kosten voor deze dag workshop is € 295,- per koppel.

De kosten voor de Yoni & Lingam workshop (2 dagen) is € 495,- per koppel.

 

Data & Locatie:

Er is momenteel geen nieuwe editie gepland van deze workshop. Heb je interesse, dan kan je altijd een mailtje sturen om de mogelijkheden te bespreken voor een privé workshop.

En what about Corona?

Voor mij is het heel belangrijk dat we dit werk kunnen blijven doen, in verbinding met elkaar. Want daar hebben we juist nu enorm veel behoefte aan. En ik wil voor iedereen een veilige lesomgeving creëren, zodat je je ontspannen en op je gemak voelt tijdens de les of de workshop. Daarom werk ik op de volgende manier:

♡   De groepen hou ik bewust klein, en aangepast aan de ruimte. Deze workshop kan je alleen samen doen met een partner, en je doet het gehele weekend alle oefeningen en massages samen. Tijdens de workshop hebben jullie je eigen plekje.

♡   Kom niet als je niet fit bent. Je kan tot 24h vantevoren kosteloos annuleren, of je aanmelding verzetten naar een volgende workshop of cursus. Binnen 24h breng ik €100,- per koppel in rekening als bijdrage in de kosten.

♡   Eigen verantwoordelijkheid staat voor mij bovenaan. Doe alleen waar je je prettig bij voelt. Als je iemand een knuffel wilt geven en de ander wil dat ook – helemaal welkom en prima. Hou je liever afstand, ook prima. Ik respecteer alle vormen.

♡  Vooraf, in de pauze en na de les worden alle ruimtes gelucht.

♡  We maken gebruik van matjes, kussens & dekentjes van de locatie. Deze worden vooraf en na afloop schoongemaakt. Ik vraag je om je eigen doek of sarong mee te nemen om over je matras te leggen (ook voor algemene hygiëne, niet alleen tegen virussen..)

♡  Mocht de workshop geannuleerd worden ivm landelijke maatregelen, dan komt er een nieuwe datum. Je hebt dan de keuze om je aanmelding & betaling te laten staan, of je kan een refund krijgen.

 

Twijfel je nog?

Wil je meer informatie, of heb je nog vragen? Dan kan je altijd contact opnemen. Dat gaat het makkelijkst door een mail te sturen naar brechtje@werkplaatsvoorgeluk.nl

Advanced LevelCursus Tantrische MassageVoor Koppels