Weekend Retreat “Ontdek Tantra”

‘Ontdek Tantra’ Retreat

Een tantra retreat op een paradijselijke plek in Nederland, omringt door fijne mensen en heerlijk gezond eten – wie wil dat nou niet? Of je nu nieuwsgierig bent naar tantra, meer wilt ervaren of dat je al ervaring hebt – je bent welkom.

Tantra gaat over verbinding. Hoe je je dieper kan verbinden met jezelf, en daarmee met de ander. Het gaat over zelf-liefde, en hoe je vanuit je hart kan kijken, voelen en verbinden. In deze retreat doen we oefeningen waarin je een diepere verbinding leert aangaan met jezelf en met de ander. We doen oefeningen waarin je je verlangens en grenzen leert voelen, je leert communiceren op een authentieke manier en oefeningen die je helpen om beperkende overtuigingen los te laten. En je zult ervaren hoe dat ruimte geeft om om meer jezelf te zijn, op een authentieke manier en hoe je je veel energieker en vrijer voelt.

De reguliere retreats zijn voor zowel mannen als vrouwen. Je mag samen komen met je partner, of een gelegenheidspartner maar dat hoeft niet. We doen veel oefeningen gebaseerd op Tao Tantra. In deze visie wordt seksuele energie gezien als je levensenergie. En het laten stromen van deze levensenergie is essentieel om je gezond, vitaal en vrij te voelen. In dit weekend gaat het dan ook niet over seks, en doen we geen seksuele handelingen. Wel doen we oefeningen waarin je je eigen levensenergie leert voelen, weer laat stromen, waarin we verbinding maken op een authentieke en soms kwetsbare manier, en elkaar mogen (aan)raken. Ook leren we een tantrische massage. Als je met je partner komt, kan je de oefeningen samen doen. Kom je alleen, dan rouleren we steeds. Wij zorgen voor een goede balans tussen mannen, vrouwen, solo & koppel aanmeldingen.

Voor de koppel edities kan je je alleen samen aanmelden. Alle vormen, soorten & samenstellingen zijn welkom. De verdiepende, intiemere oefeningen doe je alleen met je partner.

Als je wilt ontdekken wat tantra voor jou kan betekenen, dan is dit een veilige en warme plek om dat te doen. Ervaring met tantra is niet nodig. Het enige wat je nodig hebt, is een open hart en de bereidheid om iets nieuws van jezelf te ontdekken.

In de ‘Ontdek Tantra’ Retreat:

  • Leer je technieken vanuit de Tao Tantra om seksuele energie te voelen en te laten stromen door je hele lichaam, en om deze energie uit te wisselen met een partner
  • Doen we rituelen en ceremonies die je in contact brengen met de diepere lagen van je zijn en die je helpen om oude patronen of beperkende overtuigingen los te laten
  • Werken we met de spirituele, verbindende en helende kracht van seksuele energie
  • Leer je om je verlangens én grenzen beter te voelen en te communiceren
  • Werken we met het ‘Wheel of Consent’
  • Leer je om een elementen massage te geven (en ontvangen)
  • Bij de koppel editie staat op de zaterdag avond een tantra massage op het programma
  • Ervaar je een dieper niveau van verbondenheid en intimiteit met jezelf en met de ander

We doen dit weekend individuele oefeningen en oefeningen met elkaar. Oefeningen en technieken die je helpen om meer in je lijf te komen, je seksuele energie te voelen en hoe je meer intimiteit en verbinding kan ervaren.

Tantra gaat over kwetsbaar durven zijn, en je blootgeven. Soms ook letterlijk. Bij een aantal oefeningen, zoals bij de tantrische massage op zaterdagavond, is naaktheid welkom. Er voor kiezen om je kleding aan te houden overigens ook. Wat voor jou kloppend voelt. Je eigen grenzen zullen we altijd respecteren.

Praktische Informatie

Ontvangst is vrijdag tussen 17:00 – 18:00. Dan hebben we een gezamelijk diner om 18:00 gevolgd door een openingsceremonie.

We sluiten af op zondag rond 16:00. Na inschrijving ontvang je een email met alle informatie en exacte adressen en tijden.

Elke ochtend starten we met een morning practice. Dit is bijvoorbeeld een les Qigong, yoga of een ochtend meditatie wandeling (bij goed weer buiten, anders binnen). Voor de avond zorgen we, naast een mooie ceremonie voor knapperende haardvuren, een warme sauna en heerlijke hottub onder de sterrenhemel!

Alle weekenden worden in in het Nederlands gegeven. Voor de weekenden in najaar 2022 is de groepsgrootte maximaal 20 deelnemers.

Kosten:

De kosten voor deelname aan een weekend retreat is  € 650,- per persoon.

Als je je als koppel inschrijft (alle vormen & soorten koppels zijn welkom, ook met een vriend of vriendin) dan zijn de kosten € 1200,-

Voor het weekend in september kan je je alleen maar als koppel aanmelden. De prijs per koppel is € 1200,-

Deze prijzen zijn inclusief overnachting, alle maaltijden (vegetarisch), gezonde snacks & koffie/thee/water tussendoor.

 

Data & Aanmelden

Weekend 23-25 september 2022 | koppel editie

23sep(sep 23)18:0025(sep 25)16:00"Ontdek Tantra" Retreat | VOLWeekend Retreat | Koppel editie

 

Weekend 28-30 oktober 2022 | mannen & vrouwen

28oct(oct 28)18:0030(oct 30)16:00"Ontdek Tantra" RetreatWeekend Retreat | mannen & vrouwen

 

 

 

 

 

 

 

RetreatVerdiepingVoor KoppelsVoor MannenVoor Vrouwen