Verdiep met Tantra

Verdiep met Tantra

Ben jij bekend met Tantra, heb je het nodige gedaan aan persoonlijke ontwikkeling en wil je graag dieper gaan? Deze 4-weekse cursus is het vervolg op de basiscursus ‘Ontdek Tantra’. In deze workshop serie gaan we in vier avonden dieper duiken in connectie met jezelf, connectie met de ander en gaan we dieper in op een aantal thema’s.

We doen oefeningen waarin we dieper ingaan op je overtuigingen rondom je lijf, je seksualiteit, je grenzen en je verlangens. En hoe je je vanuit daar op een authentieke manier kan verbinden met jezelf, met de ander en met het leven. Thema’s die aan bod komen zijn grenzen voelen en aangeven, ruimte geven aan je verlangens, je vrijer voelen in je lijf en schaamte rondom seksualiteit loslaten.

Deze workshop serie is voor zowel mannen als vrouwen. Je mag samen komen met je partner, of een gelegenheidspartner maar dat hoeft niet. Als we oefeningen in koppels doen, roteren we steeds met oefen partners. Kom je met je partner, dan kan je er altijd voor kiezen om de oefeningen samen te doen. Tijdens deze workshop doen we geen expliciete seksuele handelingen. Wel doen we oefeningen waarin we seksuele energie uitwisselen en waarin we elkaar aanraken. Ook praten we hoe je een aantal van de technieken die je leert kan toepassen in de slaapkamer, en hoe deze je seksleven kunnen verbeteren.

In sommige (massage) oefeningen is er de uitnodiging om je deels te ontkleden, tot een level waar het voor jou en je oefenpartner comfortabel voelt. Een belangrijk onderdeel van deze serie gaat over het leren voelen en aangeven van je eigen grenzen, en deze worden altijd gerespecteerd. Zo creëren we een veilige en warme plek om gezamenlijk dieper te gaan.

In deze serie van vier lessen:

  • Leer je praktische oefeningen en ademhalingstechnieken vanuit de Tao Tantra om seksuele energie te voelen en te laten stromen door je hele lichaam
  • Leer je om je verlangens én grenzen beter te voelen en te communiceren, en werken we met het ‘Wheel of Consent’
  • Doen we oefeningen om schaamte over je seksualiteit los te laten
  • Ontwikkel je meer zelfvertrouwen en laat je beperkende overtuigingen rondom je lichaamsbeeld los
  • Voel je je energieker, vrijer in je lichaam en meer in contact met je behoeftes en verlangens
  • Leer je een aantal verschillende aanrakings- en massage technieken

Door de avonden heen doen we individuele oefeningen en oefeningen met elkaar. Oefeningen en technieken die je helpen om meer in je lijf te komen, levensenergie te voelen en leer je hoe je deze energie kan laten stromen.

Elke les start met een geleide meditatie, en een ademhalingsoefening. Elke les zal ook een massage en/of aanrakingsoefening bevatten. We behandelen de theorie en praktijk van het ‘Wheel of Consent’.

Je kan deelnemen aan deze verdiepende cursus als je eerder hebt deelgenomen aan de basiscursus ‘Ontdek Tantra’ of als je al ruime ervaring hebt met tantra en/of lichaamswerk.

Data

Deze serie bestaat uit 4 avondlessen. De eerstvolgende editie vindt plaats op:

Dinsdagavond 20 april | 27 april | 11 mei | 18 mei 2021

Lestijden zijn van 19:30 – 22:00 en de locatie is in het centrum van Utrecht. Indien de avondklok nog van kracht is, zijn de lestijden 18:30 – 21:00.

De kosten voor de serie van vier lessen is € 225,-

Als je je als koppel inschrijft (alle vormen & soorten koppels zijn welkom, ook met een vriend of vriendin) dan zijn de kosten € 395,- per koppel. Kies dan bij het kopen van je ticket voor ‘samen ticket’

Je kan je aanmelden door hier je ticket te kopen:

20apr(apr 20)19:3018may(may 18)22:00Verdiep met Tantra4 avonden | verdiepende cursus

 

De volgende editie start in het najaar. De data hiervoor zijn:

Dinsdagavond 26 oktober | 2 november | 9 november | 16 november 2021

Lestijden zijn van 19:30 – 22:00 en de locatie is in het centrum van Utrecht.

Je kan je aanmelden door hier je ticket te kopen:

26oct19:3022:00Verdiep met Tantra4-weekse serie | verdiepende cursus

 

En what about Corona?

Voor mij is het heel belangrijk dat we dit werk kunnen blijven doen, in verbinding met elkaar. Want daar hebben we juist nu enorm veel behoefte aan. En ik wil voor iedereen een veilige lesomgeving creëren, zodat je je ontspannen en op je gemak voelt tijdens de les of de workshop. Daarom werk ik op de volgende manier:

♡   De groepen hou ik bewust klein, en je zit op je eigen plekje gedurende de les of workshop

♡   De ruimte ventileer ik voor de les & in de pauze. Matjes etc worden vooraf schoongemaakt. Je kunt eventueel een doek of sarong meenemen om over je kussen of matje te leggen als je dat prettig vindt

♡   Kom niet als je niet fit bent. Ik bied altijd de mogelijkheid om de les online via Zoom mee te doen, of dat ik de les voor je opneem op video.

♡   Eigen verantwoordelijkheid staat voor mij bovenaan. Doe alleen waar je je prettig bij voelt. Als je iemand een knuffel wilt geven en de ander wil dat ook – helemaal welkom en prima. Hou je liever afstand, ook prima. Ik respecteer alle vormen.

♡   Wat betreft afstand is het volgende wel belangrijk om te weten. Bij de meeste oefeningen is het goed mogelijk afstand te houden, indien gewenst. Maar er zullen ook momenten zijn dat je dichterbij komt dan 1,5m, en we doen soms oefeningen waarbij je de ander aanraakt. Wil je dat absoluut niet? Dan is het wellicht beter om de cursus op een ander moment te doen. Als je twijfelt, neem dan even contact met me op.

♡   Kom je met je partner, dan kunnen jullie sowieso alle oefeningen samen doen en dan hoef je uiteraard geen afstand te houden. Kom je niet met een partner, dan bied ik de mogelijkheid om een vaste ‘aanraak-buddy’ te kiezen met wie je aanraak oefeningen doet. Zo beperk je het aantal contacten.

♡   Als de cursus ivm maatregelen niet door kan gaan, stellen we deze uit tot een later moment. Je hebt dan de keuze of je je aanmelding & betaling laat staan, of dat je liever een refund wilt.

 

Twijfel je nog?

Wil je meer informatie, of heb je nog vragen? Neem dan even contact met me op. Het beste kan je een mail sturen naar brechtje@werkplaatsvoorgeluk.nl

Verdiepende cursus TantraVoor MannenVoor Vrouwen