Weekend Workshop | Deel III

Tantric Sexuality

In deze weekendworkshop maak je kennis met de tantrische benadering van seksualiteit. We doen oefeningen die gaan over communicatie, het aangeven van je grenzen, verlangens en behoeftes. We doen oefeningen waarbij je de leert om de seksuele energie door je lijf te laten circuleren in plaats van toewerken naar een piekorgasme, wat we vaak geleerd hebben en gewoon zijn geworden.

Het ontdekken van Tantric Sexuality gaat over een tantrische manier van vrijen, maar veel meer dan dat. In deze workshop geven we informatie hoe je de tantrische benadering mee kan nemen in je slaapkamer. We doen veel oefeningen, waarbij we werken met niet-geactiveerde, ook wel ‘koude’ seksuele energie genoemd. Dit dit een setting waarbij we niet seksueel geactiveerd zijn, en wat ook goed is om te oefenen omdat je je minder snel verliest in de opwinding en in gewoontes. Ook dragen we daarmee zorg voor een veilige workshop omgeving. Het oefenen met geactiveerde, ‘warme’ seksuele energie kan je thuis doen met je lover of partner. Dit geldt ook als je met je partner naar deze workshop komt.

Deze weekend workshop is voor zowel mannen als vrouwen. Je mag samen komen met je partner, of een gelegenheidspartner maar dat hoeft niet. Als we oefeningen in koppels doen, dan kies je zelf je oefen partner. Kom je samen met je partner, dan kan je de gehele workshop samen doen. Omdat het karakter van deze gevorderden workshop intiemer van karakter is dan de voorgaande workshops, geven we altijd verschillende opties – variërend in intimiteit. Afhankelijk van met wie je de oefening doet en hoe je je op dat moment voelt, kan je voor een optie kiezen die bij je past.

Tantrische seksualiteit kenmerkt zich door vertraging, energie uitwisseling, het niet toewerken naar een (piek-)orgasme maar juist de seksuele energie in golven door het hele lichaam laten stromen. We doen oefeningen waarin we energie uitwisselen, contact maken met elkaar en waarin we elkaar aanraken. Tijdens deze workshop doen we geen expliciete seksuele handelingen. Tantra gaat over je blootgeven. Figuurlijk, en soms ook een beetje letterlijk. In sommige oefeningen tijdens deze workshop is naaktheid welkom. Ervoor kiezen om je kleren aan te houden, bij welke oefening dan ook, is ook welkom. Je eigen grenzen en waar jij je comfortabel bij voelt, staat altijd voorop.

Dit weekend is het derde weekend rondom het thema ‘Tantra & Seksualiteit. Voor deelname aan dit weekend, is het een vereiste dat je tenminste één van de voorgaande weekenden uit de serie hebt meegedaan.

In deze tweedaagse workshop ‘Tantric Sexuality’

  • Leer je oefeningen en ademhalingstechnieken vanuit de Tao Tantra om seksuele energie te laten stromen door je hele lichaam, en om je lichaam voor te bereiden op ‘vallei-‘ en ‘full-body’ orgasmes
  • Leer je oefeningen en houdingen om seksuele energie uit te wisselen met een partner
  • Leer je het verschil tussen piekorgasmes, vallei orgasmes en full-body orgasmes
  • Ervaar je de diepere lagen van je sensualiteit & seksualiteit, waarbij we werken met de spirituele, verbindende en helende kracht van seksuele energie
  • Leer je manieren en technieken om beter te communiceren met je partner
  • Gebruiken we het ‘Wheel of Consent’
  • Ervaar je een dieper niveau van verbondenheid en intimiteit met jezelf en met de ander
  • Sluiten we de zondagmiddag af met een tantrische massage oefening

Het weekend wordt gegeven door Brechtje & Yves.

Praktische informatie:

Het weekend ‘Tantric Sexuality’ vindt plaats op zaterdag 13 & zondag 14 maart 2021.

Lestijden zijn op zaterdag van 14:00 – 21:30 en op zondag van 10:30 – 17:00.

De locatie is in het centrum van Utrecht (na inschrijving krijg je alle details).

13nov(nov 13)10:3014(nov 14)17:00Tantric SexualityWeekend workshop

Alle weekenden wordt in principe in het Nederlands gegeven, tenzij er Engelssprekende deelnemers zijn.

Kosten:

De kosten voor deelname per weekend is  € 195,- per persoon.

Als je je als koppel inschrijft (alle vormen & soorten koppels zijn welkom, ook met een vriend of vriendin) dan zijn de kosten € 350,- per koppel.

Deze prijzen zijn inclusief thee en zijn er lekkere & gezonde snacks. Neem wel zelf je eten mee (diner voor zaterdag & lunch voor zondag).

Aanmelden

Wil je meedoen? Je kan je aanmelden door hier je ticket te kopen:

13nov(nov 13)10:3014(nov 14)17:00Tantric SexualityWeekend workshop

Advanced LevelVoor KoppelsVoor MannenVoor VrouwenWeekend workshop