Tantric Touch | Lingam massage

Lingam Massage leren

Een Lingam Massage is een helende massage, waarbij de Lingam (penis) van de man liefdevol, respectvol en vol aandacht wordt aangeraakt. Het doel is niet om een orgasme te bereiken. Sterker nog, we moedigen de man aan om geen piekorgasme te krijgen en om niet te ejaculeren. Dit is namelijk heel doelgericht, en vaak is er een opbouw van spanning en na de ontlading is het moeilijk voor de man om nog genot te ervaren. Door op een niet-doelgerichte manier het geslachtsdeel van de man aan te raken, kan hij langer genot ervaren en in plaats van een kortdurend piekorgasme, terecht komen in een langdurige orgastische staat.

De Lingam massage is gebaseerd op tantrische en taoistische wijsheid, en modern seksuologisch onderzoek. Het is voor koppels die zich spiritueel en seksueel verder willen verdiepen en ontwikkelen. En is een manier voor mannen om meer te ontdekken over je eigen mannelijkheid, andere manieren van genot te ontdekken en meer levensenergie te laten stromen. Voor vrouwen is het een manier om meer te weten te komen over het ‘mysterie van de man’. Door het liefdevol en respectvol aanraken van de Lingam, zonder enig doel – vereer je het mannelijke en geef je je man een totaal andere en diepere ervaring van zijn eigen mannelijkheid en seksualiteit.

Een Lingam massage is elke keer anders. Mannelijke seksualiteit is totaal anders dan vrouwelijke seksualiteit. Waar vrouwen veel meer ‘opwarmtijd’ nodig hebben in de vorm van aanrakingen over het hele lichaam, waarbij je langzaam toewerkt naar de Yoni (vagina) – werkt dit bij mannen andersom. We beginnen vaak met een hand op het hart en een hand op de Lingam, en uiteindelijk verspreiden we de seksuele energie van de Lingam door het hele lichaam.

In deze workshop leer je stap voor stap een Lingam massage geven. We beginnen met een aantal oefeningen, waarbij het gaat over communicatie, consent, het aangeven van verlangens, grenzen en wat je prettig vindt. Daarna starten we met een aantal tantrische aanraak oefeningen en delen we de theorie van de Lingam massage. Hierbij gaan we in op verschillende technieken, anatomie, verschillende zones en drukpunten van de penis, de opbouw van de massage en de rol van de gever & ontvanger. Daarna geven we een demonstratie. We eindigen met het geven/ontvangen van een complete Lingam massage.

Het maakt voor de Lingam massage niet uit of de man een erectie heeft of niet. Het is totaal onbelangrijk. De massage kan zowel met als zonder erectie gegeven worden. Je leert in deze workshop verschillende technieken en bewegingen om de penis van de man aan te raken, te stimuleren en genot te geven. Ook leer je een aantal drukpunten, die je man helpen om de energie beter te laten stromen.

Als man leer je een aantal ademhalingstechnieken en andere technieken om je ejaculatie uit te stellen en beter te controleren. Hierbij gebruiken we onder andere de PC-spier en een techniek die de ‘Big Draw’ genoemd wordt. Het voordeel van ejaculatie controle is dat je je erectie langer kan behouden en vooral dat je seksuele energie niet uit je lichaam laat stromen met een ejaculatie, maar dat je deze door je lichaam kan laten stromen. Dit leidt tot langdurige vallei- of full-body orgasmes in plaats van kortdurende piekorgasmes. Ook geeft het een gevoel van vitaliteit en energie, in plaats van de energiedip die vaak volgt na een ejaculatie.

Deze workshop is voor koppels. Je doet alle oefeningen en ook het geven/ontvangen van de Lingam massage samen. Hierbij is de ontvanger naakt, en de gever draagt tenminste een slipje/ondergoed of een sarong. Je bent als koppel in je eigen ‘bubbel’ samen, maar je masseert wel in een ruimte met ook andere koppels. Wij zorgen voor een veilige setting en een sfeer die goed, mooi & intiem voelt. Er is altijd ruimte om vragen te stellen of om hulp te vragen, ook tijdens de massage. We werken in kleine groepen, en je hebt voldoende ruimte. De workshop wordt gegeven door Brechtje & Yves, en beiden werken als professioneel Tantra massage therapeut en hebben een gedegen opleiding en ruime ervaring op dit gebied.

Deze workshop is voor alle koppels, in elke samenstelling. Er is ruimte voor het geven van 1 volledige Lingam massage. Dus bij man/man koppels kan je zeker meedoen, en kan je eventueel later thuis de rollen omdraaien. Deze workshop is geschikt als je eerder deelgenomen hebt aan de weekend workshop ‘Leren Tantrisch Masseren’ of als je al geruime ervaring hebt met Tantra massage. Deze workshop bevat naaktheid, en de demonstratie wordt uitgevoerd op ‘echte’ modellen. Het is normaal dat dit ‘spannend’ voelt en wellicht een beetje uit je comfort zone. Dat is geen probleem – we bouwen de workshop rustig op en besteden aandacht aan het creëren van een veilige setting. Vind je naaktheid en het aanraken van de geslachtsdelen heel oncomfortabel, of heb je traumatische ervaringen in het verleden die nog regelmatig zorgen voor heftige triggers? Dan is dit (nog) geen geschikte workshop voor jou.

Wil jij leren hoe je een liefdevolle, sensuele, helende Lingam massage kan geven aan je man? Wil je dit ontvangen van je partner, en willen jullie dit samen leren? Heb je al ervaring met Tantra massage? Dan ben je van harte welkom.

We besteden in een weekend 1 dag aan het leren van de Yoni massage, en 1 dag aan de Lingam massage. De dagen zijn eventueel los van elkaar te volgen, maar we raden aan om ze beiden te volgen. Klik voor meer informatie over de Yoni massage hier.

Kosten:

De kosten voor deze dag workshop is € 295,- per koppel.

De kosten voor de Yoni & Lingam workshop (2 dagen) is € 495,- per koppel. Voor de eerste 2 koppels die zich inschrijven zijn er Early Bird kaartjes beschikbaar.

Data & Locatie:

De eerstvolgende editie vindt plaats op:

Zaterdag 10 april: Lingam Massage

Zondag 11 april: Yoni Massage

Lestijden zijn op beide dagen van 10:30 – 21:30.

Tussendoor hebben we voldoende pauzes, om een hapje te eten, even uit te rusten of om een frisse neus te halen.

De locatie is in het centrum van Utrecht. Meer informatie ontvang je na aanmelding.

En what about Corona?

Voor mij is het heel belangrijk dat we dit werk kunnen blijven doen, in verbinding met elkaar. Want daar hebben we juist nu enorm veel behoefte aan. En ik wil voor iedereen een veilige lesomgeving creëren, zodat je je ontspannen en op je gemak voelt tijdens de les of de workshop. Daarom werk ik op de volgende manier:

♡   De groepen hou ik bewust klein, en aangepast aan de ruimte. Deze workshop kan je alleen samen doen met een partner, en je doet het gehele weekend alle oefeningen en massages samen. Tijdens de workshop hebben jullie je eigen plekje.

♡   Kom niet als je niet fit bent. Je kan tot 24h vantevoren kosteloos annuleren, of je aanmelding verzetten naar een volgende workshop of cursus. Binnen 24h breng ik €100,- per koppel in rekening als bijdrage in de kosten.

♡   Eigen verantwoordelijkheid staat voor mij bovenaan. Doe alleen waar je je prettig bij voelt. Als je iemand een knuffel wilt geven en de ander wil dat ook – helemaal welkom en prima. Hou je liever afstand, ook prima. Ik respecteer alle vormen.

♡  Vooraf, in de pauze en na de les worden alle ruimtes gelucht.

♡  We maken gebruik van matjes, kussens & dekentjes van de locatie. Deze worden vooraf en na afloop schoongemaakt. Ik vraag je om je eigen doek of sarong mee te nemen om over je matras te leggen (ook voor algemene hygiëne, niet alleen tegen virussen..)

♡  Mocht de workshop geannuleerd worden ivm landelijke maatregelen, dan komt er een nieuwe datum. Je hebt dan de keuze om je aanmelding & betaling te laten staan, of je kan een refund krijgen.

Aanmelden

Wil je meedoen? Je kan je aanmelden door hier je ticket te kopen:

10apr13:0021:00Tantric Touch | Lingam MassageLeren tantrisch masseren voor koppels

 

Twijfel je nog?

Wil je meer informatie, of heb je nog vragen? Dan kan je altijd contact opnemen. Dat gaat het makkelijkst door een mail te sturen naar brechtje@werkplaatsvoorgeluk.nl

Advanced LevelCursus Tantrische MassageVoor Koppels