Verbind je hart & je seks

Verbind je hart & je seks

Iets wat Tantra mij gebracht heeft, is hoeveel breder seks is dan ik ooit had kunnen denken. Seksuele energie is overal, en raakt zoveel facetten van het leven die belangrijk zijn. Creativiteit, bijvoorbeeld. Seksuele energie laten stromen werkt verbindend. Seks kan twee personen verbinden. Maar je kunt seksuele energie ook gebruiken om delen van jezelf te verbinden. En dat maakt het zo helend. Want dat gevoel van niet-compleet zijn, komt omdat we stukken van onszelf niet nog volledig hebben kunnen omarmen en integreren.

Zo kun je bijvoorbeeld je hart en je seks met elkaar verbinden met behulp van seksuele energie. Dit kan super helend zijn als je het bijvoorbeeld lastig vindt om seks en liefde samen te voelen, of om zelfliefde en zelfvertrouwen te voelen in jezelf. Klinkt geweldig natuurlijk, maar hoe doe je dat dan? Wat voor mij fantastisch werkt is een Taoistische meditatie waarbij je ademhaling, visualisatie & focus gebruikt om je energie aan te wakkeren en te sturen.

De meditatie duurt ongeveer 30 minuten. Zorg ervoor dat je rustig en comfortabel zit op een plek waar je niet gestoord wordt. Eventueel kan je de meditatie ook liggend doen. Enjoy!