SelfCare Ritueel: Yoni Steam

De vulva, vagina en baarmoeder zijn gevoelig en zijn als het ware een ‘spons’ voor spanningen, gebeurtenissen en onverwerkte emoties. Stress, onprettige seksuele ervaringen, negatieve overtuigingen of gevoelens als schaamte slaan zich allemaal op in je bekkenbodem. Dit is vast iets wat je gedurende deze cursus hebt ervaren – en ook hoe je dit los kan laten. Door te werken met beweging, ademhaling, zelfmassage en door te werken met je wand kan je veel loslaten van wat opgeslagen zit in je bekkenbodem.

Een heel fijn en liefdevol ritueel, wat je helpt in het proces van loslaten maar wat ook een moment van ontspanning kan zijn – is een Yoni Steam. Vaginale of yoni stoombaden zijn een eeuwenoude traditie en vinden hun oorsprong in Midden- en Zuid -Amerika. Maar ook China, Korea en Afrika kennen tradities met vaginale stoombaden. Van oudsher wordt het gedaan als ritueel om de vruchtbaarheid te eren en te verhogen. Maar het werkt ook heel goed ook voor het verlichten van menstruatiepijn, verbeteren van je hormonale balans en verminderen van vaginale klachten. Ik vind het persoonlijk gewoon heel fijn en ontspannen – een ritueel waarbij de warme stoom als een warm helend bad voelt voor mijn Yoni.

Je kan je eigen kruiden samenstellen (lees hier meer over de verschillende kruiden & hun werking), je kan zachte kruidenthee nemen (bijvoorbeeld kamille thee) of je kan een kant-en-klare Yoni steam blend kopen. Hieronder vind je de gebruiksaanwijzing. Maak er vooral je eigen ritueel van! Als je wilt, kan je de geleide meditatie erbij opzetten. Enjoy!