Help, ik ben single!

Help, ik ben single!

Ben je single? Veel mannen en vrouwen vragen me hoe ze met tantra kunnen beginnen als ze geen partner hebben. Het goede nieuws is, dat single zijn misschien wel het beste moment is om bezig te zijn met je seksualiteit!

Het is een mythe dat je seksleven afhankelijk is van een partner. Een goed seksleven betekent dat je je verbonden en comfortabel voelt met je lichaam, je sensualiteit en je seksualiteit. En juist de periode waarin je single bent, is een fantastisch moment om hiermee aan de slag te gaan.

Als je geen vaste partner hebt, of als je in een relatie zit waarin jullie – al dan niet tijdelijk – weinig vrijen samen, dan heeft dat invloed op hoe je je seksualiteit ervaart. Mannen en vrouwen gaan hier vaak anders mee om. Vrouwen kunnen vrij makkelijk hun seksualiteit vergeten. Er kunnen soms maanden voorbij gaan zonder dat seks echt een rol speelt, en zonder dat je het echt gemist hebt. Maanden waarin je weinig aangeraakt wordt, je niet echt opgewonden voelt en je je eigen lijf ook niet echt voelt. Dit is eigenlijk een stagnatie van seksuele energie.

Je seksuele energie staat zogezegd in de ‘slaapstand’.

En stagnatie van seksuele energie is niet wat je wilt. Simpelweg omdat we het nodig hebben dat deze energie blijft stromen, het is onze levensenergie. Stagnerende seksuele energie kan leiden tot gezondheidsklachten, weinig energie, lusteloosheid, weinig creativiteit en het gevoel dat je je afgesloten voelt van je lichaam.

Bij mannen bouwt de seksuele spanning vaak meer op, en die vraagt om ontlading in de vorm van ejaculatie. Maar vaak voelt dit meer als ontlading van spanning, en niet als liefdevol aangeraakt worden. Er zijn maar weinig mannen die masturberen beschrijven als ‘vrijen met jezelf’. En juist als je hele lichaam meegenomen en aangeraakt wordt, en seksuele energie ook door je hart stroomt – krijg je dat gevoel van je emotioneel vervuld, opgeladen en weer levendig voelen na het vrijen. Een snelle ontlading van spanning brengt dat gevoel niet, sterker nog – soms voel je je na afloop zelfs een beetje down en leeg.

Gelukkig zijn er veel technieken om je seksuele energie te laten stromen.

Deze komen vanuit het Taoïsme, waarbij seksuele energie gezien wordt als levensenergie en het laten stromen van deze levensenergie is essentieel voor een vitaal, creatief, gezond en vervuld leven. Deze technieken gebruiken beweging, ademhaling en visualisatie als middelen. In mijn workshops leer je hoe je zelf deze energie kunt leren voelen, en kan laten stromen.

Voor de vrouwen is er een andere, super effectieve tool – namelijk het Yoni Egg. Dit is een eivormige steen waarmee je inwendig oefeningen doet. Dit helpt je om meer in contact te komen met je bekkenbodem, meer gevoeligheid te krijgen in je vagina en je seksuele energie meer weer te laten stromen. Je kan er hier meer over lezen, of kom naar een introductie-workshop.

Wachten op een partner om je weer vervuld en levendig te voelen, is nooit een goed idee.

Sterker nog, het is juist super krachtig en sexy om je verbonden en vertrouwd te voelen met je eigen seksualiteit en je eigen seksuele energie! En zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het laten stromen van je levensenergie. Je zult al snel het effect merken, en je vitaler, energieker, creatiever, vrijer in je lijf en meer sexy voelen! En daar kan geen Tinder tegenop…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.