Drie redenen waarom een Yoni massage een goed idee is

Drie redenen waarom een Yoni massage een goed idee is

Yoni is Sanskriet voor vagina en betekent ‘heilige plek’

In Tantra wordt het lichaam van de vrouw, en met name de vagina, benaderd vanuit een plek van liefde, respect en een vorm van aanbidding.

Voor veel vrouwen is dit niet vanzelfsprekend. Door onze opvoeding, door onwetende, onervaren seksuele partners en – niet in de minste plaats – door onszelf zijn ons gaan schamen voor de vagina. We hadden soms seks tegen onze zin, we zeiden ‘ja’ tegen penetratie voordat we echt opgewonden waren, we hebben pijnlijke of zelfs traumatische seksuele ervaringen gehad, en we zijn gaan geloven dat een orgasme het doel is van een vrijpartij. Deze overtuigingen en ervaringen zijn de oorzaak van veel spanning in het bekkengebied. Dat onze seksuele voorlichting vaak bestond uit een combinatie van de stoffige biologie leraar die vertelt over de gevaren van SOA’s, samen met porno – helpt uiteraard niet echt.

Een stressvol leven, waarbij we het grootste deel van de dag zitten – is ook een grote veroorzaker van veel spanning in het bekkengebied. Als je dit leest, neem dan een moment om je ogen te sluiten en adem diep in – helemaal naar je bekkenbodem. Wat voel je? Precies. De bekkenbodem is dé plek in ons lichaam waar we spanning opslaan als gevolg van angst en stress. En dat leidt er in veel gevallen toe dat veel vrouwen weinig tot niets meer voelen.

De eerste reden om te kiezen voor een Yoni massage is om fysieke spanningen en emotionele blokkades los te laten.

Hierdoor kan de seksuele levensenergie weer vrijer door het lichaam stromen. Vrouwen slaan veel onverwerkte emoties op in het bekkengebied, en dit is een van de redenen waardoor de vagina of vrijwel gevoelloos, of hypersensitief en pijnlijk aanvoelt. Het is een enorme bevrijdende ervaring om deze spanningen en emoties los te kunnen laten. En voor vrouwen die seksueel traumatische ervaringen hebben, kan het helend zijn om dit trauma los te laten in een veilige en beschermde omgeving.

De tweede reden is om je als vrouw weer meer verbonden te voelen met je Yoni.

Dat hoofd, hart en je vagina weer een team zijn, en met elkaar praten. En over het algemeen roept ons hoofd luid en de hele dag door, terwijl de stem van het hart en van de Yoni veel zachter zijn. Fluisterend, bijna. Een belangrijk onderdeel van de sessie is om deze stem weer te laten spreken, en stil genoeg zijn om haar te horen.

Een Yoni massage kan inwendige aanraking omvatten, maar dit hoeft niet. Soms is de liefdevolle en respectvolle aanwezigheid, of een hand op de onderbuik al voldoende. Of inwendige aanraking daadwerkelijk plaatsvindt, hangt af van veel factoren zoals vertrouwen en behoefte in het moment. En dit komt vanuit de Yoni zelf. Haar stem zal zeggen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Niet je hoofd. En leren luisteren naar deze stem en naar al haar wijsheid, is goud waard.

De derde reden is dat het helpt je om je vagina terug te brengen naar haar natuurlijke staat van zijn.

En deze natuurlijke staat is gevoelig, ontvankelijk, ontspannen, zacht en in staat om seksuele energie en genot te ervaren. Ook helpt het je om nieuwe plekken in je vagina te ontdekken die goed voelen, de zogenaamde ‘pleasure spots’. Hierdoor zal je veel meer voelen, en ben je in staat om meer genot te ervaren en orgasmes te beleven die je wellicht niet voor mogelijk had gehouden! En alleen al hierom is een Yoni massage iets is wat eigenlijk elke vrouw zou moeten ervaren!

Een Yoni massage is niet iets wat je wekelijks doet. Het is een bijzondere en enorm waardevolle ervaring. Daarnaast is het goed om regelmatig de tijd te nemen om spanning in je bekkenbodem bewust los te laten. Een aantal keer diep ademen, bijvoorbeeld. Ook zijn er een aantal zelf-massage technieken die je thuis zelf kan doen, om zo je vagina ontspannen en sensitief te houden. En de gouden tip is: koop een Yoni Egg! Werken met het Yoni Egg is de meest effectieve én leukemanier om spanning in de bekkenbodem los te laten en meer gevoeligheid in de vagina te brengen.

Wil je een Yoni massage boeken? Neem dan contact op!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.