Drie redenen waarom je een Yoni Egg op je nachtkastje wilt

Drie redenen waarom je een Yoni Egg op je nachtkastje wilt

Nee, niet omdat het leuk past bij je interieur. Of er zo spiritueel uitziet. Werken met Yoni Eggs is een unieke manier om je te verbinden met je vrouwelijkheid en met je yoni.

Ik hoor je denken… hoe dan? En wat is het eigenlijk, zo’n Yoni Egg? En gaat dat ding dan echt… naar binnen? Uhhh. Adem even diep in en uit – sommige dingen klinken nu eenmaal best raar als je het voor de eerste keer hoort. Yoni Eggs vallen in die categorie. Beetje vreemd, maar het maakt toch ook wel nieuwsgierig..

Ik kreeg mijn eerste Yoni Egg als cadeautje van mijn zus. Geen idee wat het was, maar iets in mij was wel benieuwd. Dus vol goede moed zocht ik op YouTube een paar oefeningen op, en ging thuis aan de slag. Ik moet eerlijk zeggen, dit was geen groot succes. Ik voelde helemaal niets, ik had geen idee wat de bedoeling was en het cadeautje belandde in een la. Jaren later deed ik een training Sacred Femininity, waar we leerden werken met het Yoni Egg en praktische oefeningen deden. Toen pas viel het kwartje bij mij, en dacht ik: “Nu snap ik waarom sommige vrouwen hier zo enthousiast over zijn! Ik merkte echt een verschil, niet alleen in hoe mijn bekkenbodem en mijn yoni voelde, maar mijn hele lijf voelde anders. En ook op emotioneel gebied had ik het gevoel dat ik een berg aan spanning en herinneringen los kon laten, waarvan ik niet eens wist dat ik ze met me meedroeg.

Het Yoni Egg is zonder twijfel de meest effectieve én fijne manier om spanning in je bekkenbodem los te laten en om meer gevoeligheid in je vagina te krijgen.

Een ontspannen bekkenbodem merk je in je hele lichaam, je zal je veel lekkerder in je vel voelen. En – niet onbelangrijk – dit zal jou (en je partners) ervaring van seks totaal veranderen.

De oefeningen die je doet met een Yoni Egg zijn niet te vergelijken met kegel oefeningen. Die zijn veel meer gericht op het verstevigen van de spieren van de vagina. Ik sta hier een beetje ambivalent tegenover.

Vanuit mijn ervaring met seksuologisch lichaamswerk, zie ik dat het overgrote deel van de vrouwen teveel spanning in de spieren van de bekkenbodem en de vagina heeft.

Deels omdat we veel zitten, deels door stress maar ook omdat de manier waarop we seks hebben, of in het verleden hadden, niet altijd evenveel rekening hield met de gevoeligheid van je yoni.

Ja, we willen graag een sterke, maar vooral ook een ontspannen vagina. Ik heb een blog geschreven over het belang van een ontspannen vagina. In een andere blog schrijf ik waarom vibrators wat mij betreft het raam uit mogen. In de meeste gevallen maken deze je vulva en vagina juist minder ongevoelig, waardoor je steeds meer stimulatie nodig hebt om tot een piekorgasme te komen. Het Yoni Egg helpt je juist om de gevoeligheid terug te brengen en andere, diepere orgasmes te ervaren zoals een G-spot of een full-body orgasme.

Werken met een Yoni Egg heeft positieve effecten voor je gezondheid en je hormoonbalans.

Veel vrouwen geven aan dat hun cyclus regelmatiger wordt, en dat ze bijvoorbeeld veel minder last hebben van PMS. Ook noemen vrouwen die veel last hebben van hun menstruatie, dat deze vaak korter en minder pijnlijk wordt. Klachten als een droge vagina of pijn bij het vrijen kunnen ook aanzienlijk verminderen, door regelmatig te oefenen met het Yoni Egg.

Als je zwanger bent dan wordt het werken met Yoni Eggs afgeraden. Maar na de zwangerschap is het Yoni Egg een fantastisch hulpmiddel om je bekkengebied weer ‘back in shape’ te krijgen, en om je hormoonhuishouding weer in balans te krijgen.

Het Yoni Egg kan een liefdevolle, zachte manier zijn om trauma’s los te laten en pijn in de vagina te verzachten of zelfs te helen.

Trauma’s kunnen groot of klein zijn. Soms weten we niet eens waar een trauma of emotie vandaan komt, maar het lichaam heeft een enorme capaciteit om te herinneren. Misschien had je een keer seks terwijl je lichaam er eigenlijk nog helemaal niet klaar voor was. Misschien was het te ruw en voelde het eigenlijk helemaal niet zo prettig, maar dacht je: “Ik wil ook niet kinderachtig doen”. Doordat je met het Yoni Egg op een liefdevolle manier leert luisteren naar je yoni, ontdek je veel meer wat je eigen lijf eigenlijk nodig heeft. En leren voelen wat je nodig hebt, en jezelf dat geven is een van de meest krachtige en empowering dingen die je kunt doen. Dat is van jezelf leren houden.

Wil jij leren werken met het Yoni Egg?

Dan is de 5-weekse online cursus ‘Your Yoni Egg’ iets voor jou! In 5 weken krijg je elke week een aantal geleide video & audio oefeningen, waarin je stap voor stap op een prettige & veilige manier leert werken met het Yoni Egg. Ook komen we gedurende die 5 weken drie keer online samen voor een Zoom call van een uur. Op deze manier heb je het voordeel van de privacy van je eigen huis, en kan je de oefeningen doen wanneer het jou past – maar voel je nog steeds de verbondenheid van een groep vrouwen. Klik hier voor meer informatie de 5-weekse online cursus.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.